Pleidooi voor solidariteit in plaats van Kersenbaan en westelijke rondweg

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De SP wil dat een aantal speerpunten van het college van b en w worden geschrapt ten gunste van meer solidariteit voor de zwakkeren in de samenleving. Zo wil de partij dat de Kersenbaan - met uitzondering van de rotonde bij Roethof - wordt stopgezet. Datzelfde geldt voor de aanleg van de Westelijke rondweg. Volgens de SP is het onverantwoord om in de huidige economische situatie door te gaan met deze projecten, waarvan nut en noodzaak onvoldoende zouden zijn aangetoond.

De partij wil dat de afspraken zoals coalitiepartijen die hebben gemaakt in de zogenaamde 'Tussenbalans', worden aangepast en heeft darvoor een aantal voorstellen ingediend. De SP merkt op dat de bezuinigingen een te groot offer vragen van Amersfoorters die zich in de meest kwetsbare omstandigheden bevinden. Het geld dat niet wordt uitgegeven aan de Kersenbaan en de Westelijke rondweg moet worden toegevoegd aan de WMO-reserve en worden gestopt in een sociale reserve.

De SP pleit verder voor een uitstel van de sloop van het Elisabeth ziekenhuis. Het college moet een onderzoek laten doen naar de mogelijkheden van tijdelijk hergebruik van het ziekenhuis, zoals eerder bepleit door Joke Sickmann van Siësta. Zo kan er geld worden bespaard en krijgen maatschappelijke organisaties en jonge creatieve groepen de kans zich te ontplooien. Met het geld dat zo wordt bespaard wil de SP de bezuinigingen op het leerlingenvervoer ongedaan maken.

De SP wil ook dat een geplande teruggave van 2,5 miljoen euro aan de burgers in verband met meevallende afvalkosten en rioollasten, niet doorgaat. Dat geld moet worden gebruikt om tekorten op de sociale werkvoorziening in en na 2013 op te vangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie