Ruim 50.000 euro voor Astma Fonds dankzij marathon

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Deelnemers, sponsors en publiek van de Marathon Amersfoort hebben samen ruim 50.000 euro bijeen gebracht voor het Astma Fonds (binnenkort Longfonds). Van elke inschrijving ging één euro naar het goede doel. Daarnaast lieten lopers zich sponsoren en kon het publiek doneren via sms. ,,Een prachtig resultaat voor gezonde longen", zegt directeur Michael Rutgers, die zelf de 10 kilometer liep.

Duizenden hardlopers legden op zondag 10 juni in Amersfoort het parcours af voor de Kids Run, 5 of 10 kilometer, de halve of de hele marathon. Het Astma Fonds was het goede doel waarvoor iedereen liep. Dankzij hoofdsponsor Sens werd het Astma Fonds beneficiant van het sportevenement. Tal van hardlopers startten bovendien een eigen sponsoractie via gezondelongen.nl. Daarnaast kon het publiek het Astma Fonds steunen door LONG te sms-en naar 4333. Dat kan nog steeds.

,,Het is geweldig om zo veel mensen te zien die lopen voor gezonde longen'', zegt Rutgers. Zelf legde hij de 10 kilometer af in ruim een uur. ,,We zeggen niet zomaar: je longen uit de lijf lopen. Longen zijn van levensbelang.''

Met de opbrengst van de Marathon Amersfoort zet het Astma Fonds, dat in Amersfoort is gevestigd, zich in voor gezonde longen. In Nederland hebben een miljoen mensen een ongeneeslijke longziekte. Het Astma Fonds strijdt tegen ongeneeslijke longziekten en voor gezonde longen.

Voor meer informatie over chronische longziekten en over het Astma Fonds, kijk op www.astmafonds.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie