Locoburgemeester bezoekt 65-jarig bruidspaar Van Nunspeet

8 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het echtpaar Adrie en Francien van Nunspeet-van der Drift was maandag 11 juni 65 jaar getrouwd. Locoburgemeester Sebastiaan van 't Erve bezocht het echtpaar op die dag. Hij ging met hen in gesprek over hun levensverhalen en bood een fleurig bloemstuk aan.

Adrie van Nunspeet is geboren in Den Haag en Francien van Nunspeet-van der Drift in het voormalige Veur (tegenwoordig Leidschendam). Zij hebben elkaar ontmoet in een bibliotheek in Den Haag waar zij toen werkzaam waren.

Het bruidspaar is op 11 juni 1947 getrouwd in Den Haag. Zij kregen vijf kinderen: drie dochters en twee zonen. Inmiddels hebben zij vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Eén kleinzoon woont in de Verenigde Staten en een andere kleinzoon in China.

Adrie was technisch ambtenaar bij de toenmalige PTT en later was hij vertegenwoordiger bij een uitgeverij. Francien heeft bij de koekjesfabriek Meursing en de Erdal-fabriek gewerkt.

Vroeger was Adrie jarenlang collectant in de kerk (de Heilige Geest parochie), tevens was hij actief bij de Abvakabo en de RWA, en hij is lange tijd scheidsrechter geweest bij korfbalwedstrijden.

De heer en mevrouw van Nunspeet-van der Drift zijn nog zeer actief. Voor een bakje kofie moet je een afspraak maken, want anders is de kans groot dat zij niet thuis zijn. Zij gaan beide wekelijks naar de sportschool. Adrie is ook actief bij de bewonersgroep van de Vuurtoren met tal van activiteiten en hij spaart postzegels. Francien houdt van puzzels en 3D-kaarten maken, zij doet veel vrijwilligerswerk voor de Heilige Geest parochie en zij doet aan yoga.

Het bruidspaar vierde zondag de briljanten bruiloft met een brunch voor familie en vrienden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie