Werkzaamheden Wieken Vinkenhoef door verlegging gasleiding

8 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de week van 18 juni begint Gasunie met het verleggen van een gastransportleiding in Wieken Vinkenhoef. Deze werkzaamheden zijn nodig omdat volgend jaar de Energieweg in Wieken Vinkenhoef wordt aangelegd. De werkzaamheden duren circa vier maanden. Fietsers moeten tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de omleiding bij de Oude Lageweg.

De Energieweg is de toekomstige doorgaande verbinding voor autoverkeer tussen de Hogeweg en de A1 bij Hoevelaken in de richting van Apeldoorn. Op de plaats waar de Energieweg komt te liggen, ligt nu nog een gastransportleiding van de Gasunie.

Gasunie legt eerst de nieuwe leiding in de grond en sluit deze vervolgens dit najaar aan op het netwerk. Het eerste deel van de nieuwe leiding is inmiddels gereed en ligt tussen de Hogeweg en de Oude Lageweg. De nieuwe leiding ligt tegen het tracé van de Energieweg aan. Als de verlegging is gerealiseerd kan de Energieweg, vanaf de Wiekenweg tot de Amersfoortsestraat bij de afslag A1/Hoevelaken, worden aangelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie