Klassieke Muziek, het nieuwe seizoen

8 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In het nieuwe seizoen is er weer veel variatie te horen en te zien in het genre Klassieke Muziek. Van solo violiste tot bekende duo's, ze spelen in de St. Aegtenkapel, onderdeel van De Flint.

Gwyneth Wentink, harp - Lunchconcert - 28 november 2012

Op vijfjarige leeftijd begon zij met het bespelen van de harp en inmiddels staat harpiste Gwyneth Wentink bekend om haar gepassioneerde spel, indrukwekkende scala aan kleuren en nuances en imposante techniek. Op jonge leeftijd speelde zij solo recitals en solo concerten met orkesten over de hele wereld. Tijdens het lunchconcert in de

St. Aegtenkapel presenteert zij een programma waarbij zij geïnspireerd werd door Indiase en westerse muziek.

Joris van den Berg, cello & Martijn Willers, Piano - Koffieconcert - 3 februari 2013

Recent nog, op 14 mei jl., waren zij te zien op onze Vriendenavond. Na dit succes staan zij met een koffieconcert in de St. Aegtenkapel. De Amersfoortse Joris van den Berg is een veelzijdige en talentvolle jonge cellist. Een ware artiest met een persoonlijke klank, een sterke overtuiging en een indrukwekkende beheersing van het instrument.

Samen met pianist Martijn Willers stort hij zich in de muziek, om de schoonheid over te brengen aan het publiek. Met passie en toewijding staan zij garant voor kwalitatief hoogstaande uitvoeringen.

Meer klassieke muziek in de St. Aegtenkapel

Woensdag 31 oktober 2012 - Jeanine van Amsterdam, viool - Beethoven en Tjaikovski

Zondag 11 november 2012 - Izhar Elias en Fernando Riscardo Cordas, gitaarduo - werken uit begin 19e eeuw

Zondag 6 januari 2013- Lendvai String Trio - werken van A. Dvórak, J. Röntgen en L. van Beethoven

Woensdag 27 februari 2013 - Bart van Oort, fortepiano - Recalcitrante sonates van L. van Beethoven

Kaarten

Het theaterprogramma is nu te zien op: www.deflint.nl. De kaartverkoop is gestart op 2 juni en kaarten zijn dan 24 uur per dag te bestellen via website. Telefonische verkoop voor het nieuwe seizoen start in september.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie