Start laatste fase fietsroute Schammer-binnenstad

8 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SCHUILENBURG - Met het aanbrengen van een fietsstrook in de Verdistraat start de laatste fase van het aanleggen van de fietsroute Schammer-binnenstad. Op maandag 11 juni start de gemeente hiermee. Er komt een fietsstrook en het wegdek en het riool worden verbeterd en hersteld. De werkzaamheden duren tot uiterlijk eind december. Tijdens de werkzaamheden is het betreffende deel van de Verdistraat afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. De omleiding wordt vermeld op borden langs de weg.

De Verdistraat is onderdeel van de fietsroute van de fietstunnel De Schammer onder de A28 naar de binnenstad. Fietsers die gebruikmaken van de Schammertunnel komen in Amersfoort uit op het fietspad langs het Valleikanaal. Via de Verdistraat, Mozartweg, over kruispunt Ringweg Randenbroek, Beethovenstraat en Heiligenbergerweg vervolgen ze dan hun weg naar de binnenstad. Al deze fietsers moeten veilig en snel van en naar het centrum kunnen fietsen. Daarom wordt de fietsroute vernieuwd. De veiligheid en het comfort van de fietser staan voorop: met de rode fietsstroken krijgen zij een eigen plek op de weg. Bovendien wordt overzichtelijker gemaakt dat fietsers op deze route voorrang hebben.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd. Het verbeteren en herstellen van het riool, het opnieuw asfalteren van het wegdek, het aanbrengen van rode fietsstroken aan weerszijden van de Verdistraat, het wijzigen van de voorrangssituatie op de Verdistraat: fietsers krijgen op de gehele Verdistraat voorrang, het verbeteren van de bushalte bij de Weberstraat door het aanleggen van een insteekhaven, het aanleggen van drie parkeervakken tussen de Weberstraat en Gounodstraat en het aanleggen van vier parkeervakken bij het woonwagenkamp aan de Verdistraat.

De nutsbedrijven Stedin en Vitens voeren tegelijkertijd werkzaamheden aan het gas- en waternet uit. Stedin gaat de bestaande gasleiding vervangen met alle daarop aangesloten huisaansluitingen en Vitens past ter plaatse van de kruisingen de waterleiding aan.

Er wordt in drie fases gewerkt. Op maandag 11 juni begint fase 1: vanaf de aansluiting van de Schammertunnel tot en met het kruispunt Weberstraat. De gemeente streeft ernaar om dit deel vóór 23 juli gereed te hebben. Fase 2, van de Weberstraat tot de Mozartweg, start na de bouwvakantie, na 13 augustus. De datum van het aanbrengen van de bovenste laag asfalt (fase 3), wordt nog bepaald. Zodra de exacte datum bekend is, wordt dit vermeld op www.amersfoort.nl/fietsrouteschammer. Ook wijzigingen in de planning worden hier vermeld. Meer informatie is te vinden op www.amersfoort.nl/fietsrouteschammer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie