Vier jaar cel en tbs na verkrachting minderjarige meisjes

13 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/UTRECHT - Een 25-jarige man uit Amersfoort is woensdag door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank achtte bewezen dat hij in 2010 en 2011 twee minderjarige meisjes van destijds 13 en 15 jaar oud heeft verkracht en kinderporno in zijn bezit heeft gehad.

De verdachte erkende dat hij seks heeft gehad met één van de meisjes, maar dit zou vrijwillig zijn geweest. Hij zei bovendien dat hij niet wist dat de meisjes minderjarig waren. De rechtbank oordeelde echter dat er voldoende bewijs was tegen de man. Hij nodigde de meisjes thuis bij hem uit. Hoewel ze geen seksuele handelingen wilden verrichten, dwong hij ze daar toch toe. De man had één van de verkrachtingen gefilmd en moet geweten hebben dat de meisjes minderjarig waren. De rechtbank kwam met zogenaamd 'schakelbewijs' tot de conclusie dat ook het andere meisje, dat hierover uitgebreide verklaringen heeft afgelegd, verkracht is. De handelswijze van de verdachte was beide keren vergelijkbaar.

Deskundigen concludeerden dat de verdachte zwakbegaafd is en daarom verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij is niet gemotiveerd om te worden behandeld en het gevaar op herhaling is groot. De rechtbank legde de man daarom naast de gevangenisstraf tbs met dwangverpleging op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie