Home-Start 15 jaar in Amersfoort

4 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De vrijwilligers van Humanitas Home-Start hebben in Amersfoort al honderden gezinnen ondersteund. Grote en kleine gezinnen, met één of twee ouders, van allerlei nationaliteiten en uit alle lagen van de bevolking. Het idee achter Home-Start is dat als een ouder zich goed voelt, het een betere ouder voor zijn kind kan zijn. Zo kan voorkomen worden dat alledaagse problemen ernstiger worden of een langdurig karakter krijgen. Home-Start bestaat 15 jaar in Amersfoort.

Humanitas Home-Start vierde haar jubileum in Amersfoort met een grote groep ouders en kinderen in overdekte speeltuin Monkey Town. Hier konden de kinderen lekker uitrazen, terwijl de ouders genoten van een middagje weg uit de dagelijkse sleur. De vrijwilligers kregen een communicatieworkshop met trainingsacteurs cadeau.

Home-Start is een programma dat door middel van vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met jonge kinderen tot en met zes jaar. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen. Hun vragen staan centraal. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van de ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. In Nederland wordt Home Start in meer dan 90 gemeenten aangeboden, waaronder Amersfoort.

Meer informatie op http://www.humanitaseemland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie