Zinnige zondag met Inez van Oord in De Kamers

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Al geruime tijd organiseert De Veenkerk in samenwerking met De Kamers een serie bijzondere zondagen onder de titel 'Zinnige Zondagen'. De Zinnige Zondagen zijn bedoeld voor iedereen, kerkganger of niet, en vooral voor zoekers en speurders naar zin en samenhang. Bij iedere editie wordt er een bijzondere persoon uitgenodigd of een voorstelling of concert geprogrammeerd, steeds met een spirituele inslag. Op zondag 6 mei is Inez van Oord te gast. Inez, bekend als de oprichtster van Happinez, vertelt over haar onlangs verschenen boek Mamita, moeder van een vallei vol kinderen. De aanvang is om 10.30 uur. Entree op basis van een vrijwillige bijdrage met een richtbedrag van 5 euro. Reserveren is niet nodig. Er is een apart programma voor kinderen en oppas voor de allerkleinsten.

Journalist Inez van Oord en fotograaf Mirjam Bleeker gingen dertig dagen naar Mamita Helena. Helena van Engelen is een moedige vrouw die Nederland verliet om de vergeten kinderen in de Andes, in Peru, een beter leven te geven. Na een uitbundig leven in Amsterdam en na het verlies van haar grote liefde, besloot ze het roer drastisch om te gooien. Ze wil iets teruggeven aan het leven.

Inez en Mirjam bezochten Niños del Arco Iris, een project voor vergeten kinderen in Urubamba. Resultaat van deze indrukwekkende reis is het boek Mamita, moeder van een vallei vol kinderen. Inez van Oord: ,,Mamita is een ontroerend boek geworden. Een boek over verlies, teleurstellingen, over doorzetten en overwinnen. Herkenbaar en hoopgevend. Er zijn zo veel mensen die hun leven willen omgooien en naar een ander land vertrekken maar met hangende pootjes terugkomen als blijkt dat het een oppervlakkig idee is geweest. Zo zit deze vrouw niet elkaar. Haar doorzettingsvermogen is onwaarschijnlijk en zeer inspirerend voor iedereen die echt iets wil betekenen, voor zichzelf en voor een ander.''

Tijdens deze Zinnige Zondag vertelt Inez over het boek en het project Niños del Arco Iris. Mirjam Bleeker vertoont haar foto's en een film als illustratie van haar verhaal. Kamerheer Jos van Oord gaat in gesprek met beide dames. Het boek is ter plekke voor 19,95 euro te koop. De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar het project.

Datum: zondag 6 mei. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort (Vathorst). Tijd: 10.30 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage

Meer informatie en reserveren via www.dekamers.nl, info@dekamers.nl of 033-2012343.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie