Under African Skies te zien in De Flint

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT / Na twee eerdere succesvolle tournees is de voorstelling Under African Skies dit seizoen weer te zien in de Nederlandse theaters. De energieke show is geproduceerd door het Zuid-Afrikaanse Barnyard Theatre Productions. Publiek wordt door de dansende en zingende cast meegenomen langs meer dan 50 jaar Zuid-Afrikaanse muziekgeschiedenis. Under African Skies is op 17 mei te zien in Theater De Flint te Amersfoort.

Under African Skies

Under African Skies is geïnspireerd op de intense culturele bloei die vorige eeuw plaatsvond in Sophiatown. De voorstelling straalt de levenslust, de creativiteit en het optimisme uit die zo kenmerkend zijn voor Zuid-Afrikaanse muziek. Hits zoals Pata Pata (Miriam Makeba) en The Lion Sleeps Tonight ademen de hoop en vitaliteit van het volk. Under African Skies ontstond in 2003 toen muzikant en regisseur Duck Chowles ging samenwerken met producent Louis Möller. Chowles was geïnspireerd door de musical Ipi Tombi, waarin het conflict tussen traditioneel en modern door de ogen van de jeugd wordt bekeken. Net als in de musical vertelt Under African Skies een verhaal waarin de muziek langzaam over gaat van traditioneel naar modern. De acht zangers en zeven bandleden zorgen voor een echt Zuid-Afrikaans feest in het theater!

The Barnyard Theatres

In 1996 werd het eerste Barnyard Theatre geopend door de familie Möller op een boerderij net buiten Plettenberg Bay. TV- en filmproducent Louis Möller en zijn vrouw, de actrice Sybel Coetzee, verbouwden de Amerikaanse, rustieke schuur op de boerderij tot een authentiek theater met houten meubels, hoefijzers, olielampen en houtsnippers op de vloer. De eerste productie van het Barnyard Theatre was meteen een groot succes. Inmiddels zijn er twaalf Barnyard Theatres door heel Zuid-Afrika en is het de grootste entertainment werkgever van het land. Under African Skies is sinds de eerste voorstelling uitgegroeid tot dé grote hit van het productiehuis.

Sophiatown

Sophiatown was een multiraciale buitenwijk van Johannesburg. Tegen 1920 waren de meesten blanken naar een ander stadsdeel vertrokken. In de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw werd de wijk het epicentrum van culturele ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst, literatuur, maar vooral muziek. Begin jaren 50 besloot de apartheidsregering dat Sophiatown te dicht bij de blanke wijken lag en gesloopt moest worden. Het grootste deel van de inwoners moest gedwongen verhuizen naar de South Western Townships, nu bekend als Soweto. Waar eerst Sophiatown lag, werd een nieuwe blanke wijk gebouwd genaamd Triomf.

Meer informatie

Under African Skies is op 17 mei 2012 te zien in Theater De Flint te Amersfoort. Kaarten zijn te bestellen via www.deflint.nl. Meer info op www.wereldtheater.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie