Afbeelding

Bewegwijzering voor fietsers uitgebreid

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Fietsers die Amersfoort binnen rijden, vinden voortaan gemakkelijk de weg naar de binnenstad en DierenPark Amersfoort. De gemeente Amersfoort heeft langs de verschillende invalswegen de bewegwijzering voor fietsverkeer uitgebreid. Deze borden wijzen de snelste veilige fietsroute naar de historische binnenstad en DierenPark Amersfoort. Wethouder Hans Buijtelaar (Mobiliteit) plaatst vrijdag 27 april een nieuw bord voor fietsbewegwijzering bij station Amersfoort.

Vanuit twaalf invalswegen wordt verwezen naar de binnenstad en DierenPark Amersfoort. En vanuit de binnenstad en vanaf het DierenPark wijzen de bordjes de weg naar de omliggende plaatsen. Het gaat in totaal om 48 routes.

De nieuwe bewegwijzeringen voor fietsers begint en eindigt op de volgende plekken: Bunschoterstraat (N199), voor fietsers uit Bunschoten-Spakenburg; Van Tuyllstraat, voor fietsers uit Hooglanderveen/Nijkerk, Hogeweg, voor fietsers uit Hoevelaken; Fietstunnel De Schammer, voor fietsers uit Leusden Noord; Heiligenbergerweg, voor fietsers uit Leusden centrum; Arnhemseweg (N226), voor fietsers uit Leusden Zuid en Woudenberg; Doornseweg (N227), voor fietsers uit Maarn en Doorn; Utrechtseweg (N237), voor fietsers uit Soesterberg; Amsterdamseweg, voor fietsers uit Soest; Coelhorsterweg, voor fietsers uit Soest en Baarn.

De bewegwijzering begint ter plaatse van de bebouwde komgrens. Daarnaast zijn er twee fietsroutes die vanuit de wijk Vathorst naar de binnenstad en naar het DierenPark verwijzen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie