Amsvorde is KVVA de baas

16 mei 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Met de winst (2-1) op KVVA in de laatste stadsderby van het seizoen 2011-2012 hebben de voetballers hun vertrekkende trainer Bert de Vries een plezier gedaan. Matchwinner op Nimmerdor was halverwege de tweede helft Barry Smeeing.

Na de eerste helft was de score nog in evenwicht. Tijn Israel had na 25 minuten de score geopend. Vanaf een meter of 25 haalde de speler van Amsvorde genadeloos uit: 1-0. Twaalf minuten later zorgde Henk Baum voor de gelijkmaker. De aanvaller van KVVA kreeg de bal voor zijn voeten na minder goed optreden van de Amsvorde defensie. Met een fraaie lobbal verraste Baum doelman Sjoerd Kloppenburg: 1-1.

Ook in de tweede helft waren de meeste kansen voor de thuisclub. Bas van der Velde, Richard Moore en Smeeing faalden in de afwerking van de scoringsmogelijkheden. Het winnende doelpunt kon echter niet uitblijven. In de 67e minuut was Smeeing wel trefzeker na een aanval die over diverse schijven liep. Moore gaf de voorzet die door Smeeing werd afgerond: 2-1.