Nieuwland eindigt in linker rijtje

16 mei 2012 om 00:00 Sport

UTRECHT - Met een plaats in het linker rijtje van de tweede klasse B heeft Nieuwland de competitie afgesloten. Dankzij een knappe zege (0-4) op Desto kwamen de Amersfoorters na 26 wedstrijden op de zevende plek terecht.

Nieuwland speelde in Utrecht een degelijke partij waarin de ploeg nauwelijks kansen weggaf. Slechts een keer was de thuisclub dichtbij een doelpunt. De lat hielp de gasten halverwege de eerste helft.

In de eerste helft scoorde Nieuwland wel. Guitan Peters, normaal acterend bij de reserves, stond amper een minuut als invaller voor Johan Gelderblom (blessure) in het veld toen hij al raak schoot: 0-1.

Voor de tweede treffer zorgde een andere invaller. Lars Hagebeuk, speler van de A1 junioren, had ook weinig tijd nodig om de paal tussen de palen van het Desto doel te deponeren: 0-2. Nummer drie en vier kwamen in de slotfase op naam van Hossein Mezbanali: 0-4.

Dennis Schoonderbeek was na achttien jaar voor het laatst in de hoofdmacht van Nieuwland actief. Hij kreeg bloemen en wordt volgend seizoen trainer van Nieuwland 2, samen met Dirk Jan Beeftink.