VVZA eindigt als hekkensluiter

16 mei 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - VVZA is in het eerste en voorlopig laatste seizoen als tweedeklasser op de laatste plaats geeindigd. Om niet als hekkensluiter het seizoen af te sluiten, hadden de Amersfoorters zondag de confrontatie met naaste concurrent CDW moeten winnen. Dat lukte de formatie van trainer Piet Rigter niet. Met 1-3 trokken de Emiclaer-bewoners op eigen veld aan het kortste eind.

Alleen voor CDW was het duel nog belangrijk omdat de ploeg uit Wijk bij Duurstede directe degradatie nog kon ontlopen. Kampioen Magreb werkte echter niet mee door een remise (4-4) tegen DHSC. Door dat resultaat moet CDW, net als VVZA, volgend seizoen in de derde klasse uitkomen.

Na lange afwezigheid stond Werner Rijk weer onder de lat van VVZA maar zijn optreden duurde niet lang. Hij moest na een minuut of twintig geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger Harold Kruiskamp moest al snel na zijn entree de bal uit het net halen: 0-1.

In de 65e minuut kwam VVZA, via Sebastiaan Verhoeve, nog wel langszij (1-1) maar daarna stokte de productie van de thuisclub. In het slotkwartier bepaalden de gasten de eindstand op 1-3.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie