Cobu Boys imponeert in slotronde

16 mei 2012 om 00:00 Sport

ALMERE - De laatste speelronde in het seizoen 2011-2012 is door Cobu Boys prima afgesloten met een fraaie overwinning op vreemde bodem. In Almere bleven de Amersfoorters het thuisspelende Waterwijk met 1-6 de baas.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat Waterwijk in verband met deelname aan de nacompetitie niet in de sterkste opstelling aan de start verscheen. Trainer Imam Evre en zijn pupillen hadden daar geen boodschap aan. Zij waren nog niet 100 procent verzekerd van een langer verblijf in de derde klasse en wilden perse winnen.

Met een rake kopbal gaf Damion Dekkers zijn ploeg na een minuut of tien het goede voorbeeld: 0-1. Vijf minuten later vond ook zijn ploeggenoot Mohammed Benali het net van de tegenpartij: 0-2. Bobby Flohr kon niet achter blijven en bepaalde in de 37e minuut de ruststand op 0-3.

Met die stand kon het in de tweede helft niet meer voor de bezoekers fout gaan. Waterwijk was wel meer in de aanval maar de thuisploeg scoorde pas toen Dekkers nummer vier had laten aantekenen: 1-4. In de slotfase droegen ook Elwin de Vries en Nick van Leersum hun steentje bij aan het succes van Cobu Boys: 1-6.