Hoogland eindigt als vijfde

16 mei 2012 om 00:00 Sport

LEUSDEN - Het doek is gevallen voor Roda'46 na de nederlaag zondag tegen Hoogland. De formatie van trainer Ronald Heerschop toonde ook in de return tussen beide streekgenoten geen medelijden met de Leusdenaren die zelfs bij een driepunter niet aan degradatie naar de tweede klasse waren ontsnapt. Naast concurrent ZAP liet namelijk in Amsterdam tegen JOS/Watergraafsmeer geen steek vallen (0-2).

Door de winst met cijfers (0-5) die er niet om logen, eindigden de Hooglanders in hun eerste jaar als eersteklasser als vijfde. Zij konden met een tevreden gevoel het seizoen afsluiten, iets wat voor Roda niet gold. De ploeg van interim trainer Koen Janssen moest na de winterstop teveel punten inleveren.

De wedstrijd op het Buining sportpark kwam moeizaam op gang. De beste kansen in de eerste helft waren voor Roda. Arne van Geldermalsen had geen geluk in de afwerking, onder andere met een kopbal op de lat.

Na rust was de streekderby onverwacht snel beslist door twee doelpunten van Franklin Harmsen (47e en 52e minuut). Roda had geen antwoord meer en moest in de resterende minuten nog drie tegendoelpunten incasseren, twee van Luuk Voorburg en een van Dave Dekker: 0-5.