Geen nacompetitie voor HVC

16 mei 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Een plek in de nacompetitie had voor HVC een mooie bekroning geweest voor de sterke serie resultaten na de winterstop. Negen duels op rij bleef de formatie van trainer Bert Trappel ongeslagen. Helaas onvoldoende voor de lokale vierdeklasser om aan het competitietoetje te kunnen meedoen. BFC ging er met die prijs vandoor, dankzij een overwinning (1-2) zondag op Vriendenschaar.

,,We hadden het zelf niet meer in eigen hand," zei Trappel na de winst (2-1) van zijn ploeg op Victoria. ,,Daarom duurde de teleurstelling ook niet zo lang. Het was jammer dat Vriendenschaar van BFC verloor. Dat scenario had ik wel in mijn hoofd zitten voordat wij aan het duel tegen Victoria begonnen. "

HVC ging op Zielhorst voortvarend van start. Al na drie minuten vond Safa Agyazi een gaatje in de Hilversumse verdediging: 1-0. Het tweede doelpunt viel in de slotfase van de eerste helft. De maker was Jeroen de Smalen: 2-0.

In de tweede helft kreeg HVC het wat moeilijker. In de 61e minuut ging Anass Bouabdellaoui binnen het strafschopgebied in de fout. Een strafschop voor de bezoekers was het gevolg: 2-1. Verder liet HVC het niet komen.