Doek valt voor VVZA

9 mei 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Wat al weken in de lucht hing, is zondag voor VVZA realiteit geworden. Na 1 seizoen keert de ploeg terug naar de derde klasse. De nederlaag (2-0) tegen Concordia betekende het einde van het tweedeklasserschap voor de Amersfoorters.

,,Het behoud van een plek in de tweede klasse hing al aan een zijden draadje, " constateerde VVZA trainer Piet Rigter. Daarom was de teleurstelling in de gelederen van de Emiclaer-bewoners niet zo groot na het verloren duel. ,,Als groep hebben wij het eerder laten liggen. Met de degradatie hadden we dus al een beetje rekening mee gehouden."

Na een gelijkopgaande eerste helft die geen doelpunten opleverde (0-0), werd het tweede bedrijf interessanter. VVZA was alleen gebaat bij winst en moest dus risico's nemen. Kevin Engelman kreeg ook de eerste kans maar hij benutte die niet. Niet lang daarna sloeg de thuisclub met counters binnen een minuut of vijf twee keer genadeloos toe: 2-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Sebastiaan Verhoeve had de eer voor VVZA nog kunnen redden maar ook hij slaagde er niet in de hatelijke nul van het scorebord te krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie