Hooglanderveen wint derby

9 mei 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Aan twee doelpunten in de tweede helft had Hooglanderveen zondag voldoende om de stadsderby tegen Amsvorde te winnen. Stijn Mossink en Thijs Tomassen velden het vonnis over de formatie van trainer Bert de Vries: 2-0.

Na een slechte eerste helft waarin alleen Hooglandervener Thom Wolthuis een kans kreeg maar niet benutte, was het tweede bedrijf beter. Hooglanderveen toonde zich productiever dan de gasten die veel kansen om zeep hielpen.

Een kwartier na rust opende Hooglanderveen de score. Mossink bekroonde een mooie individuele actie met een doelpunt: 1-0. Amper vijf minuten later was ook de tweede Hooglanderveense treffer een feit. Thijs Tomassen werd door zijn broer Luuk Tomassen goed bediend en rondde de aanval goed af: 2-0.

Amsvorde werd daarna pas goed wakker. De bezoekers kregen zeker een kans of vier. Richard Moore en Barry Smeeing hadden hun vizier echter niet goed gericht, waardoor de 2-0 op het scorebord ongewijzigd bleef.