Cobu Boys verrast op AVK

15 augustus 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Het versterkte Cobu Boys heeft op de openingsdag van het Amersfoortse Voetbalkampioenschap meteen voor een verrassend resultaat gezorgd. De ploeg van trainer Imam Evre was met 5-2 een maatje te groot voor CJVV.

CJVV verscheen met een duidelijk andere formatie in het veld dan waarmee de club vorig seizoen naar de derde klasse degradeerde. Niet veel spelers uit de basiself van vorig seizoen stonden in het elftal dat aan het duel tegen de plaatsgenoot begon. Cobu Boys had daar geen boodschap aan en begon goed aan de ontmoeting op het tweede veld van VVZA.

Het eerste doelpunt kwam echter op naam van CJVV. Ibrahim Aoulad Abdelkader omspeelde Cobu Boys doelman Sander van Andel en deponeerde de bal in het lege doel: 1-0. Wessel Schmidt zorgde daarna met een fraai schot voor de gelijkmaker: 1-1. Nog voor rust nam CJVV opnieuw een voorsprong. Gerco Kortenhoeve was de schutter: 2-1.

In de tweede helft liet Cobu Boys er geen gras over groeien. De ploeg boog de 2-1 achterstand al snel om in een 3-2 achterstand. De nieuwkomers Said Shalizi (ex-Hooglanderveen) en Safa Agyazi (ex-HVC) waren trefzeker. Tevergeefs probeerde CJVV daarna de gelijkmaker te produceren. Vooral Dylan Wienke liet het in de afwerking afweten. In de slotfase bepaalden Schmidt (strafschop) en Damion Dekkers de eindstand op 5-2.