VVZA te sterk voor KVVA

15 augustus 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Alleen de eerste helft kon KVVA zaterdag VVZA op de openingsdag van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap goed partij bieden. Dat was ook aan de ruststand (1-0 voor VVZA) te zien. Na rust was het eenrichtingsverkeer op het hoofdveld van VVZA en mocht KVVA blij zijn dat de score niet hoger opliep dan de 11-0 die uiteindelijk kon worden genoteerd.

In de eerste helft verzuimde VVZA al voldoende afstand van de vijfdeklasser te nemen. De ploeg van de nieuwe trainer Raymond Prins, opvolger van Piet Rigter, kreeg voldoende scoringsmogelijkheden. Alleen Freek Rubrech slaagde er uit een strafschop in KVVA doelman Demian Dorrestein het nakijken te geven.

Na de pauze was de strijd snel beslist. VVZA voerde het tempo op en daar had KVVA geen antwoord op. De defensie van KVVA gaf al snel de moed op. Tien doelpunten volgden nog. De schutters voor de derdeklasser waren Marcel Pietersen (4), Dwight Maduro (2), Tommy Mannien, Lex Rebergen, Michael Bakkenes en Rubrech.