AVV Keistad - Sliedrecht Sport 2 1 - 3

15 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na een goede serie overwinningen liep AVV Keistad onverwacht tegen een nederlaag op.

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen werd met 1-3 verloren van Sliedrecht Sport 2. Het talrijke en luidruchtige publiek zag een met zichzelf worstelend Keistad, dat maar geen vat kon krijgen op de sterke aanval van Sliedrecht. De passing en service waren erg wisselend en blokkerend was de thuisploeg onder de maat wat resulteerde in een nederlaag via 16-25, 25-23, 24-26 en 20-25.

Toch mogen de Keistadheren terugkijken op een geslaagd seizoen. Het doel, een plaats bij de eerste zes ploegen, is bereikt en er zijn meer wedstrijden gewonnen dan verloren. De coaches Ton van der Wösten en Dennis Scholtens kunnen met tevredenheid afscheid nemen van het eerste herenteam van AVV Keistad.

In de eerste set mocht Keistad even aan een voorsprong ruiken, 8-7, maar daarna was het toch Sliedrecht dat de toon aangaf. Vooral aanvallend kwam de thuisploeg er moeilijk doorheen en de blokkering zou een moeilijke avond beleven door het snelle en gevarieerde spel van de Sliedrechters. Na 8-12 liepen de bezoekers uit naar 9-16 en de eerste set was duidelijk voor de tegenstander: 16-25.

De tweede set begon beter voor Keistad, na weer een 8-7 voorsprong werd die nu niet uit handen gegeven. Lang bleef de strijd gelijk opgaan: 19-19, 22-22 waarna Keistad net op tijd door kon drukken naar een 25-23 setwinst.

Thijs Besseling keerde terug van een blessure en scoorde op de diagonaal enkele prachtige punten. Er ontspon zich een heftige strijd in het derde bedrijf met spectaculaire acties over en weer en het fanatieke publiek ging achter Keistad staan. Jasper de Wijs kreeg vat op de aanval van Sliedrecht en scoorde vier directe blokpunten en ook aanvallend knalde hij de bal regelmatig op de grond. Libero Hidde van Ooststroom hield zich verdedigend goed staande, maar toch wist de thuisploeg niet constant te spelen en na 14-12 kwam Sliedrecht weer langszij en nam een voorsprong van twee punten: 18-20 en 20-22. Keistad wist op gelijke hoogte te komen bij 24-24, waarna Sliedrecht toesloeg met twee rake aanvallen: 24-26.

In de vierde set trachtte de thuisclub er alles aan te doen om er een vijfde set uit te slepen en in het begin leek dat te lukken: 5-2, 9-8 en 11-8 waren standen in het voordeel van Keistad, maar Sliedrecht dacht hier anders over. In een ruk boog het de achterstand om naar een 11-12 stand en daarna lukte het Keistad niet meer te excelleren. Na 13-17 en 17-19 grepen de bezoekers met 20-25 de zege en de vijfde plaats op de ranglijst. Keistad staat nu zesde.

Zaterdag volgt de laatste wedstrijd van dit seizoen: in Zeist verwacht nummer 2 Cito de Amersfoorters. Aanvang: 15.00 uur.