Nieuw concept bij Restaurant Het Burgermeestershuys

13 april 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Restaurant Het Burgermeestershuys aan de Amersfoortse Koestraat voert een nieuw concept, ,,Bites'' genaamd.

De nieuwe kaart telt 18 gerechten die allen het formaat van een klein voorgerecht hebben. De Bites zijn gebaseerd op het shared-dining concept. De gasten bestellen gezamenlijk meerdere gerechten, verspreid over een aantal gangen, die in het midden van de tafel worden gezet. Zo hebben zij de mogelijkheid om de verschillende gerechten te verkennen. Op deze wijze delen zij de avond én het eten met hun tafelgenoten.

Na acht jaar vonden de broers Jasper en Sjoerd Pinxteren, eigenaren sinds 2004, het tijd voor een opfrissing. Zij zijn op zoek gegaan naar een alternatieve invulling van de menukaart zonder daarbij concessies te willen doen ten opzichte van het kwaliteitsniveau. ,,Bites'' is daarvan het resultaat. Er wordt nog steeds gewerkt met dagverse ingrediënten die je in een restaurant mag verwachten alleen deze zijn verpakt in een ander, compacter jasje. Zo wordt ingespeeld op de huidige trend binnen de horeca en komen de broers hun gasten tegemoet door een vriendelijke prijsstelling te hanteren. De prijzen van de Bites variëren namelijk van € 5,00 tot € 9,50.

Op zondag 13 mei Moederdag, organiseert Restaurant Het Burgermeestershuys in samenwerking met Proeverij De Goede Neus een culinaire middag met wijnen van het Oostenrijkse wijnhuis ,,Josef Andert''. De wijnen zullen een begeleiding zijn bij een vier gangen tellend surprisemenu. Bijkomstigheid is dat de maker van deze wijnen, Josef Andert, zelf ook aanwezig is zodat men uit eerste hand uitleg krijgt. Reserveren voor deze middag, die start om 12:30 uur, kan tot en met 10 mei bij Restaurant Het Burgermeestershuys of via de website www.degoedeneus.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie