KVVA dichtbij degradatie

18 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Wat KVVA in voorgaande jaren wel lukte, zal dit seizoen vrijwel zeker niet lukken. Na de forse nederlaag (0-7) tegen Victoria kan de lokale vierdeklasser degradatie bijna niet meer ontgaan.

KVVA trainer John Tuithof verzette zich lange tijd hevig tegen de dreigende terugval naar de vijfde klasse. ,,Ik heb me er nu maar bij neergelegd, " reageerde de oefenmeester na het zoveelste verlies van zijn pupillen dit seizoen.

Met veel pijn en moeite kon Tuithof zondag voor de confrontatie tegen het veel hoger geklasseerde Victoria twaalf spelers op de been brengen. Die lieten hun trainer niet in de steek maar zij waren eenvoudigweg niet opgewassen tegen de kwalitatief betere tegenstanders.

Tot de slotfase van de eerste helft hielden de Amersfoorters goed stand. Toen scoorden de bezoekers drie keer achter elkaar en was de eenzijdige wedstrijd gespeeld. Na rust volgden de resterende vier doelpunten: 0-7.