Twee verdachten aangehouden voor beroving Schothorsterlaan

13 april 2012 om 00:00 Nieuws

SCHOTHORST - De politie heeft op 3 april twee verdachten aangehouden op verdenking van het op gewelddadige wijze beroven van een 47-jarig vrouw uit Hoogland. De 17-jarige en 19-jarige Amersfoorters werden in hun woning aangehouden.

Het slachtoffer fietste op 5 oktober 2011 rond 22.30 uur over de Schothorsterlaan. Ze werd in het bos van haar fiets getrokken door drie mannen, die op een lichtkleurige scooter reden. De vrouw werd geschopt en geslagen en daarna beroofd van haar sieraden. Zij liep hierdoor fors letsel op aan onder andere haar hoofd en rugwervels. Nadat de buit binnen was, vluchtte het trio met de scooter weg.

Op De Brand werd enkele uren later, rond 01.00 uur, een lichtkleurige scooter aangetroffen, die kort voor de beroving was gestolen op de Bombardonstraat. De scooter werd in beslag genomen voor onderzoek. De politie vermoedt dat deze door het trio is gebruikt.

De politie riep tot twee maal toe getuigen op via de media en het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Onder andere deze publiciteit in combinatie met het rechercheonderzoek zette de politie op het spoor richting de verdachten. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

De twee verdachten zijn voorgeleid bij de rechtbank in Utrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie