Woningmarkt kijkt de kat uit de boom

12 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het woningaanbod in Amersfoort is het afgelopen kwartaal licht gestegen op alle fronten ten opzichte van vorig kwartaal. Dit blijkt uit een rapport van Brecheisen Makelaars uit Vleuten. Het gaat met name om de tussenwoningen en de jongere appartementen.

De oudere appartementen, 2-onder-1-kap- en de vrijstaande woningen nemen het minst in aanbod toe. Het totaal aantal transacties is licht teruggelopen, waarbij opvalt dat de met name de verkoop van tussenwoningen het sterkst is gedaald. Daarentegen is er een toename zichtbaar bij de verkoop van jongere appartementen. Dit is overigens exact het omgekeerde beeld ten opzichte van het vorige kwartaal.

De vraagprijzen en de transactieprijzen zijn dit kwartaal in totaal gedaald. Met name de transactieprijzen van de tussenwoningen en de jonge appartementen zijn afgenomen, tegenover een lichte prijsdaling van de overige categorieën. Dit sluit aan bij het vorige kwartaal, waarbij in Amersfoort wederom wordt bevestigd dat goed geprijsde woningen sneller worden verkocht en dat het wat oudere en duurdere aanbod langer blijft staan. Met name de oudere appartementen staan langer te koop ten opzichte van vorig kwartaal, evenals de twee-onder-een-kapwoningen. Terwijl de jongere appartementen en de vrijstaande woningen juist weer sneller van eigenaar wisselen. De conclusie van het makelaarskantoor is dat de markt de kat uit de boom kijkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie