Wilbert van den Burg knap derde bij verregende Paasraces

11 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT / ZANDVOORT - Het eerste raceweekend van de Dutch Renault Clio Cup in 2012 is voor Wilbert van den Burg uitstekend geëindigd. Tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces op Circuit Park Zandvoort sleepte de 37-jarige Amersfoorter in de stromende regen een derde plaats in de Olympia-klasse in de wacht.

De voorbode op een goed resultaat kon het Visual Art Clio Cup Team al zien in de vrije trainingen. Daarin kon Van den Burg naar tevredenheid meekomen met de beste rijders. Maar de kwalificatie verliep anders dan gehoopt. ,,Ik had slechts één snellere ronde kunnen rijden vanwege een akkefietje, een misverstand, met een andere deelnemer. Daardoor moest ik het doen met de twintigste en 24e startplaats en daar hoor ik niet thuis'', weet Van den Burg.

Op Paasmaandag begon het steeds iets harder te spetteren toen de eerste wedstrijd van start ging. Droogweerbanden werden gemonteerd omdat de verwachting was dat de baan zou opdrogen. Maar dat bleek een verkeerde inschatting. Het was in beginsel té glad. ,,Ik dacht, als de mannen vooraan hard kunnen rijden, dan moet ik dat ook kunnen. Dus ik pushte en schoot helaas in de Slotermakerbocht finaal de vangrails in.'' De monteurs moesten in korte tijd de auto oplappen. ,,De jongens hebben een fantastische job verricht om in korte tijd de Clio weer raceklaar te krijgen'', weet Van den Burg.

De gedreven coureur wilde graag met een mooi resultaat het weekend afsluiten. In de stromende regen, en met regenbanden, reed Van den Burg sterk naar voren. Terwijl de ene na de andere coureur van de baan vloog, viel hij aan en werden er veel plaatsen goedgemaakt. ,,Bij de start had ik direct al vier man te pakken en vervolgens heb ik constant kunnen rijden. Hier en daar heb ik nog een positie gewonnen en voor de rest was het afwachten, want veel rijders glibberden van de baan'', vertelt Van den Burg die zijn auto wel op het asfalt hield. ,,De regen ligt me altijd wel en met regenbanden is het veel prettiger rijden!''

Hij had in eerste instantie niet door dat hij de derde positie in de Olympia-klasse bezette. Dat is een categorie voor iets minder ervaren coureurs. ,,Dit is een fantastische afsluiting van het weekend. Hier ben ik dus heel blij mee en ik heb ontzettend genoten! Nu hebben we met het team iets te vieren'', aldus Van den Burg.

De volgende wedstrijd van de Dutch Renault Clio Cup vindt plaats in het weekend van 20 mei in het voorprogramma van de 24 uursrace van de Nürburgring in Duitsland. Recent heeft het Visual Art Clio Cup Team daar getest. ,,We waren erg onder de indruk van het circuit en we kunnen niet wachten om daar onze wedstrijd te rijden. Het is weer eens totaal iets anders, erg leuk'', aldus Van den Burg, die de vierde plaats in het Olympia-klassement bezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie