Schilderen met naald en draad in het Mondriaanhuis

11 april 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Op zondag 29 april van 13.00 uur tot 17.00 uur is in het Mondriaanhuis Amersfoort een workshop Schilderen met naald en draad onder leiding van Ellen van Os. Deelname aan de lezing kost € 39,50. Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en bezoek aan de tentoonstellingen Evolutie en Wei Sloot Koe. Voor de workshop is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveren kan via info@mondriaanhuis.nl.

In de workshop Schilderen met naald en draad behandelt Ellen van Os het gebruik van oude borduurtechnieken op een heel nieuwe manier. Vrij borduren op papier, stof en schilderslinnen, met de hand of met de naaimachine. Deelnemers laten zich inspireren door de kunst van Mondriaan en/of anderen en maken heel los en vrij een eigen kunstwerk met naald en draad. De workshop is geschikt voor iedereen, ook voor wie nog nooit eerder geborduurd heeft.

Ellen van Os volgde de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, de Molenaar Fashion School en de Academie voor Image Consultancy. Zij is werkzaam als ontwerpster en coupeuse in de theater- en artiestenbranche, en heeft haar eigen atelier waar zij zich richt op haar passie om het beste in ieder mens tot uitdrukking te laten komen.

De workshop Schilderen met naald en draad is onderdeel van het randprogramma bij de tentoonstelling Evolutie, die momenteel op de bovenverdiepingen in het Mondriaanhuis te zien is. De tentoonstelling Evolutie is geheel ontworpen, ingericht en uitgevoerd door vier hedendaagse kunstenaars: Paul Drissen, Gijs Frieling, Menso Groeneveld en Gerben Koldijk. Mondriaans opvattingen over evolutie heeft de vier kunstenaars gestimuleerd bij hun ontwerp voor een 'Gesamtkunstwerk' op de gehele bovenverdieping van het Mondriaanhuis. Daarbij zijn niet alleen de wanden en de vloeren beschilderd, maar ook borduurwerken en schilderijen opgehangen, tekeningen op de vloer uitgelegd, een enkel object neergezet en zitbanken geplaatst.

Gijs Frieling, Lieve Piet, 2008. Borduursels, diverse afmetingen. Foto: J.Driest

Mondriaanhuis, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort, T 033 46 00 170. info@mondriaanhuis.nl, www.mondriaanhuis.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie