Vogelexcursie op de fiets(boot)

11 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFORT - Op zondag 22 april varen twee 'vogelaars' mee op de fietsboot Eemlijn van Amersfoort naar Baarn. Als vrijwilligers van Natuurmonumenten vertellen zij aan boord over de vogels die onderweg te zien zijn. Het is leuk om enthousiaste verhalen te horen over de vele soorten vogels die in het bijzondere vogelgebied van de Eemlandse polders te zien zijn. Mensen die, net als de vogels, de lente in Eemland willen beleven, zorgen dat zij om 9.45 uur op de fietsboot zijn, die dan al klaarligt aan de steiger, tegenover het adres Grote Koppel 18 in de Eemhaven.

In Baarn stappen zij van de fietsboot af, om via de Eembrug langs de Oostkant van de Eem terug te fietsen. Daar wordt het vogelkijkscherm aangedaan en ook op de Krachtwijkerweg zullen observaties van vogels worden gedaan. Deze Krachtwijkerweg loopt langs het terrein De Slaag van Natuurmonumenten, dat speciaal is ingericht als luilekkerland voor weidevogels. Hier wordt over een paar jaar een 'vogelboulevard' ingericht om liefhebbers van vogels te informeren en verder te interesseren. De beide vogelaars kunnen hun fascinatie voor vogels vast op u overbrengen. Vervolgens wordt gefietst over de Coelhorsterweg en bij café het Hoekje in Hoogland West, wordt de excursie om 12.45 uur ontbonden.

Deze excursie wordt zondag 29 april nog één keer herhaald. Behalve het tarief van de fietsboot, zijn er geen kosten aan deze excursie verbonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie