Afbeelding
BDU

Inbraak sporthal Midland en kantine AVV Keistad

9 april 2012 om 00:00 Nieuws

LIENDERT - Nog onbekende daders hebben afgelopen weekend ingebroken in sporthal Midland en de bijbehorende kantine van volleybalvereniging AVV Keistad aan de Zangvogelweg. Er is een ravage achtergelaten in de kantine en de daders zijn vertrokken met onder meer de koffiemachine, de frituurinstallatie en snoepgoed. De totale waarde van het gestolen goed komt volgens het bestuur van de volleybalclub op circa zevenduizend euro.

De inbrekers hebben volgens bestuurslid Renske Bakker waarschijnlijk gezocht naar geld. ,,Dat bleek vergeefse moeite. We bewaren het geld namelijk niet in de kantine of sporthal", aldus Bakker. Ze weet niet op welke dag de inbraak is gepleegd.. ,,Er zijn zover ik weet geen camerabeelden van. De politie is waarschijnlijk zondag getipt en is daarna gaan kijken. Maar het kan dus ook eerder zijn gebeurd."

De buit bestaat uit zware en grote goederen. ,,Dit kan bijna niet door één persoon gedaan zijn", denkt Bakker. ,,En ze hebben er ook wel de tijd voor genomen. De frituurinstallatie bestaat uit vier bakken en die krijg je niet zomaar mee."

De daders zijn mogelijk binnengekomen door een ruit in te slaan. De kantine blijft deze week dicht zodat de rotzooi kan worden opgeruimd. Zaterdag zal de kantine waarschijnlijk weer open zijn, aangezien de volleyballers hun laatste thuiswedstrijd spelen en dit gepaard gaat met een groot feest. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie