Afbeelding
BDU

Gewelddadige straatroof

9 april 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Een 17-jarig meisje meisje is nacht van zaterdag op zondag op een gewelddadige manier beroofd van haar mobiele telefoon.

Rond 03.05 uur zat het meisje uit Amersfoort achterop de fiets bij een ander 17-jarige meisje uit Amersfoort. Zij reden over de Bloemendalsestraat in de richting van de Meridiaantunnel toen zij ter hoogte van de brug over het water werden ingehaald door een persoon op een witte scooter. De scooterbestuurder trok de telefoon uit de handen van het meisje dat achterop de fiets zat. Het meisje pakte direct het achterrekje van de scooter vast om de bestuurder tot stoppen te dwingen. De man gaf echter gas waardoor het meisje meegesleurd werd. Hij begon te slingeren en schopte haar tegen haar hoofd, waardoor het meisje losliet. Ze heeft schaafwonden op haar been, een pijnlijke knie en pijn in haar hoofd. Een ambulance kwam ter plaatse om haar te controleren, maar zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Signalement: een blanke man met kort stekelig/gemillimeterd haar. Hij heeft een normaal postuur en droeg een korte zwarte glimmende jas. Hij had een beige petje op van het merk Gucci, met achterop een rode streep en groene streep van oor tot oor. Hij reed op een witte scooter (mogelijk van het merk Vespa), met een windscherm en een zilver uitklapbaar rekje achterop. In het kenteken zitten mogelijk de volgende letters en cijfers: D79, mogelijk in combinatie met de letters N of K.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie