Ingezonden: open brief aan wethouder Boeve

6 april 2012 om 00:00 Nieuws

Geachte mijnheer Boeve,

Wij wonen in het Soesterkwartier, mijn partner is lid van de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier. En wij leven duurzaam naar het principe van Gandhi: Er is genoeg voor iedereen, maar niet genoeg voor ieders hebzucht. Tot mijn stomme verbazing lees ik in het huis aan-huis-blad De Stad Amersfoort.nl een artikel over het bewonersinitiatief ter plaatsing van windmolens alhier. Verbaasd omdat wij net de zogenaamde grote jaarlijkse manifestatie van Duurzaam Soesterkwartier hebben bijgewoond. En daar werd helemaal niets gezegd of in beeld gebracht van dit windmolenproject. We vragen ons dan ook af wie de mensen zijn achter dit project. Een projectontwikkelaar of een slimme boer, die zijn zakken gaat vullen ten koste van de bewoners? Waarom mogen wij hier niet van weten?

Er is helemaal geen onderzoek gedaan onder de leden van Duurzaam Soesterkwartier, dus lijkt me van een bewonersinitiatief geen sprake. Hooguit slimme marketeers of zo....projectontwikkelaars vermomd als milieuactivisten...?

Wij zijn tegen windmolens om de bekende redenen. (zie Roderic Rosenkamp weblog: http;//rosenkamp.blogspot.com/2011/07/tegen-windmolens-deargumenten.html) En we zijn argwanend geworden omtrent de bedoelingen van Duurzaam Soesterkwartier, omdat nu voor de derde keer op rij het programma nauwelijks interressant was voor huurders. Terwijl dat nu wel beloofd was. Eigenlijk kwam het ons over als een grote sterreclame voor commerciële bedrijven. Ook de wedstrijd om je huis gratis te laten maken tot energieneutraal bleek een farce te zijn. Huurders waren weer uitgesloten van deelname en bovendien kwam de berichtgeving hierover zo krap (4 dagen) voor de inleverdatum binnen, dat kennissen van ons, die mee hadden willen doen dit door tijdgebrek het niet konden redden.

En de mevrouw die gewonnen heeft, bleek in de organisatie van Duurzaam Soesterkwartier te zitten. Dus had al lang voorkennis. In het reglement staat, dat de bestuursleden van DVS niet mochten deelnemen. We hebben er een nare smaak aan over gehouden. Enfin, blij dat u en uw collega Wethouder Buijtelaar tegen zijn. Hou uw rug recht en geef i.i.g. de bewoners van het Soesterkwartier. voldoende eerlijke informatie, zodat zij zich kunnen beraden over de wenselijkheid van windmolens in de buurt. Er is elders al genoeg ellende ontstaan.(Wieringenmeer!) Ongetwijfeld heeft u zich goed geïnformeerd en uw oordeel goed afgewogen. Laat u niet gek maken door de (s)linkse rakkers.....onder het mom van "goed voor het milieu" laten zij zich voor 't karretje spannen van de investeerders, die hun zakken ermee willen vullen (of ze zijn zelf ook belanghebbende).

De wijk zal er niets mee opschieten, zoveel is wel bekend. Fijn, dat u de nuchtere feiten kent en u niet laat gijzelen door de milieulobby.

Als u iets wilt doen voor ons bewoners dan is het voor ons direct en wezenlijk belangrijk, dat onze woningen eindelijk worden geïsoleerd. Er is nu gelukkig een bewonerscommissie Bloemenbuurt, die zich hier sterk voor maakt. Ben u al met die mensen in gesprek?

Dank u voor uw aandacht en vriendelijke groet van bezorgde, betrokken, duurzaam (sober) levende bewoners van het Soesterkwartier,

Suzanne van Son

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie