Scholieren stoppen kindermisbruik

5 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zanger Jim Bakkum lanceerde woensdag samen met de leerlingen van middelbare school t Hooghe Landt in Amersfoort de nationale scholenactie tegen kinderprostitutie. Stichting Stop Kindermisbruik introduceerde een lespakket en roept scholen op zich aan te sluiten bij de strijd tegen kinderprostitutie.

Stop Kindermisbruik redt meisjes uit bordelen. Door samen te werken met middelbare scholen wil Stop Kindermisbruik jongeren motiveren om zich in te zetten voor leeftijdsgenoten wereldwijd die het slachtoffer zijn van kinderprostitutie. Jim Bakkum, ambassadeur van Stop Kindermisbruik: ,,Het is geweldig om te zien hoe gemotiveerd jongeren zich inzetten om de redding van nog meer meisjes mogelijk te maken. De leerlingen van 't Hooghe Landt hebben singles gecomponeerd, hardgelopen en ludieke acties georganiseerd. Ze hebben meer dan € 13.000 ingezameld. Echt een fantastisch resultaat!"

Het lespakket richt zich op leerlingen tussen de 11 en 14 jaar en gaat over kindermisbruik wereldwijd, het leven van een kinderprostituee en over loverboys in Nederland. Jim Bakkum: "Hopelijk maakt dit lespakket heel veel jongeren bewust van wat leeftijdsgenoten in Nederland en in het buitenland overkomt en sluiten alle scholen zich aan bij deze actie. Dan kunnen we nog veel meer meisjes redden!" Het lespakket is voor docenten gratis te downloaden op de website van Stop Kindermisbruik.

Wereldwijd worden elke dag tienduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Naast het bevrijden en re-integreren van misbruikte meisjes, geeft Stop Kindermisbruik voorlichting. Zowel in de programmalanden, als in Nederland. Initiatiefnemers van de stichting zijn Yolanthe Sneijder Cabau en Arjan Erkel. Wesley Sneijder, Jim Bakkum, Bettina Holwerda Bakkum, Vivian Reijs, Glennis Grace en Froukje de Both zijn ambassadeurs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie