Geen uitbundige Paasdagen

11 april 2012 om 00:00 Nieuws

Vrijdagmiddag, net als ik naar de kroeg wil, word er aangebeld. Het is wijkbewoner Marius van den Akker die vraagt of ik een minuutje heb. Natuurlijk heb ik voor deze goedmoedige reus met grijs sikje uit de Bonifatiusstraat effe tijd. Hij vind mij namelijk de koning onder de stukjesschrijvers, geniet elke woensdag van mijn column en daarom krijg ik van hem een flesje bier. König Pilsener en dat ik nog maar lang stukkies mag schrijven. Weet even niet wat ik moet zeggen, sla hem joviaal op zijn schouder en bedank hem. Dan loopt hij, met dat karakteristieke gangetje, schuifelend met zijn mini yorkshire terriër mijn paadje af, nog nagenietend van zijn spontane actie.

In de kroeg drink ik gratis Urquell Pilsener (vergt een speciale taptechniek) en neem plaats op het nieuwe terrasmeubilair waarop mijn paasweekend al chillend begint. Samen met kroegtijgers Theo, André, medewerkers van drankenhandel Scheerder en kroegbaas Henk vieren we, zittend op een afbeelding van blueslegende Harry Muskee, de onthulling van zijn tweede pilsener op tap. In een flauw zonnetje heffen we de kristallen bierglazen, elkaar prettige Pasen wensend.

In de avond lekker een eitje bij de sla. Zaterdag de verjaardag van kleindochter Alyssa(5) gevierd met slingers van ‘Hello Kitty’, gebak van Kitty, cadeaus van Kitty, opmaakspulletjes van Kitty, drinken van Kitty, jurkje van Kitty, ondergoed van Kitty, dvd van Kitty, etagère van Kitty, puzzels van Kitty en zelfs toiletpapier van Kitty.

Als brugwachter ook tussendoor nog bootjes binnen gelaten met passanten die gezellig in Amersfoort de Paasdagen kwamen doorbrengen. Op de brug nog kennisgemaakt met de heer Ben Kok die mij vroeg wat te doen aan het zwerfvuil en de geluidsoverlast op warme dagen. Daar ik alleen de brug open en sluit heb ik hem geadviseerd om de markt en havenmeesters te raadplegen want die hebben nu een snelle boot met zwaailichten om à la minute uit te varen bij calamiteiten.

Las in de krant een artikel met ‘kapitein’ Mano Chandoe de havenmeester, die op de foto als een soort Leonardo Dicaprio (of Kate Winslet) aan het stuur van zijn aluminium Titanic stond te pronken. Zondagmorgen paasontbijt op tafel. Beschuit met plakjes paashaaskaas en natuurlijk een eitje erbij. Gepocheerd, gebakken, geroerd, gevuld en gekookt.

Maandagmorgen om 9 uur enkele bootjes uit de haven laten vertrekken en bij thuiskomst stond er koffie met beschuit, belegd met paaskuikentjeskaas, croissantjes in de vorm van een paashaas en een eitje erbij. Samen met mevrouw de Keijzer nog de breipennen ter hand genomen om enkele eieren te breien. Die van mij zijn mislukt en lijken op uitgezakte oorwarmers.

Vanochtend pas voor de eerste keer naar het toilet geweest. Dat ging niet van een leien dakje, maar wat een opluchting. Ik kon gewoon mijn ei(eren) niet kwijt. Mijn gekreun was tot ver in de omtrek te horen. Zit nu aan de vruchtensap, pruimen, dadels en vijgen om de stoelgang weer vlot te trekken. De bips gedaan met vochtige doekjes van.... ‘Hello Kitty’.

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie