Afbeelding

Museumweekend in Amersfoort

11 april 2012 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - Tijdens het Nationaal Museumweekend op 14 en 15 april zetten meer dan 550 musea in heel Nederland hun deuren wagenwijd open voor het publiek. Ook de musea?in de binnenstad van Amersfoort doen weer mee en zijn voor een groot gedeelte gratis of tegen gereduceerd tarief toegankelijk. Daarnaast zijn er ook extra activiteiten op de verschillende museumlocaties.?

Tijdens het museumweekend in Amersfoort is er een gevarieerd aanbod. In het Mondriaanhuis kunnen bezoekers zich onderdompelen in een totaalkunstwerk van de vier kunstenaars, Paul Drissen, Gijs Frieling, Menso Groeneveld en de Amersfoortse Gerben Koldijk.

In Museum Flehite kunnen bezoekers kennismaken met de Collectie Fransen. Deze omvangrijke en gevarieerde collectie van privéverzamelaar Ger Fransen is gericht op Nederlands kunst uit de 20e eeuw.?

In kunsthal KAdE is tijdens het Museumweekend?de grote solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Henk Visch te zien.

Gratis rondleidingen

Voor wie meer achtergrondinformatie wil over de kunst die in de Amersfoortse musea te zien is, zijn er tijdens museumweekend gratis rondleidingen. Bij het Mondriaanhuis starten er rondleidingen zowel op zaterdag als op zondag om 14.00 uur en 16.00 uur.

Bij Kunsthal KAdE zijn er gratis rondleidingen op zondag 15 april. De eerste start om 12.30, de tweede om 13.30 uur. Voor de rondleidingen hoeft niet gereserveerd te worden. Op tijd komen wel, want vol is vol.

Voor liefhebbers van muziek is er tijdens museumweekend ook van alles te beleven. Op zaterdag 14 april speelt de Amersfoortse zanger en gitarist Jacco Haker met zijn band in KAdE Café vanaf 15.30 uur.

In museum Flehite is er op zondagochtend 15 april een bijzonder klassiek concert van de bekende altvioliste Esther Apituley. Zij wordt begeleid door pianiste Rië Tanaka en brengt met veel schwung een programma met onder meer werk van Francis Poulenc en de Argentijnse componist Astor Piazolla.

Concert

Esther Apituley is een veelzijdig muzikante, die niet alleen op het concertpodium staat maar ook regelmatig in theatervoorstellingen optreedt. Met haar gezin (acteur Hans Dagelet en hun drie kinderen) staat ze jaarlijks op theaterfestival De Parade als ‘Bende Dapitulet’.

Naast pleitbezorger van klassieke muziek is Apituley een hartstochtelijk ambassadeur van de alt-viool. Met haar stichting Viola Viola heeft zij zich tot doel gesteld om de alt-viool als solo-instrument te promoten.

De kosten voor het concert bij Flehite zijn: 12,50 euro inclusief museumbezoek. Reserveren: kan telefonisch via 033 - 2471100 of per mail via info@museumflehite.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie