De Lichtenberg heeft nieuwe afdeling

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Verpleeghuis De Lichtenberg heeft vrijdag 30 maart de afdeling Myosotis officieel in gebruik genomen. Myosotis betekent 'Vergeet mij niet' en is een afdeling voor mensen die ernstig ziek zijn en voor mensen in het laatste stadium van dementie, die niet thuis kunnen of willen sterven.

Doel van de zorg op Myosotis is om de kwaliteit van leven in de laatste levensfase zo goed mogelijk te houden of te krijgen. Alles is er op gericht dat de cliënt, hoe ziek die ook is, zich comfortabel voelt. Zorg is 24 uur beschikbaar en gebaseerd op de wensen en behoeften die cliënten en hun familie hebben. Voor de juiste verzorging wordt intensief samengewerkt met het Netwerk Palliatieve Zorg Eemland.

Op symbolische wijze werd de afdeling officieel geopend. Twee dames van dagcentrum Op de Berg onthulden een fleurig kunstwerk, dat door bezoekers van het dagcentrum voor Myosotis is gemaakt. Ook het dagcentrum zelf werd deze dag in het zonnetje gezet. Onlangs kreeg het dagcentrum een nieuwe plek in het verpleeghuis en onderging een ware metamorfose. Er zijn 3 sfeervolle huiskamers, elk met een kitchenette, gerealiseerd. Het dagcentrum is gelegen aan de rand van de ^Amersfoortse bossen. Bezoekers kunnen gebruik maken van de prachtig aangelegde eigen tuin.

Dagcentrum Op de Berg biedt ondersteuning aan mensen die geheugenproblemen ervaren. Door middel van begeleiding, gesprekken en een activiteitenaanbod wordt ernaar gestreefd dat de bezoekers van het dagcentrum thuis zo goed mogelijk blijven functioneren. Door het onthullen van een naambord werd ook deze afdeling officieel in gebruik genomen. Diverse sprekers gaven deze middag informatie over de vele mogelijkheden die er in verpleeghuis de Lichtenberg zijn. Een drukbezochte informatiemarkt maakte de officiële ingebruikname van deze twee afdelingen compleet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie