Amersfoorter betrapt met inbrekerswerktuig

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/GOES - Een 52-jarige man uit Amersfoort en een 35-jarige man uit Nijkerk zijn zondagnacht aangehouden in Goes omdat zij inbrekerswerktuig bij zich hadden.

Om ongeveer 00.45 uur zagen surveillerende agenten van de Zeeuwse stad op een verlaten industrieterrein een busje staan. Bij het zien van de politieauto deed de bestuurder ineens de verlichting aan, keerde zijn voertuig en reed naar de agenten toe. Deze lieten vervolgens het busje stoppen. Er zaten twee mannen in, gekleed in donkere kleding. De agenten vroegen om de personalia van de twee mannen en keken in het busje. Daar troffen ze gereedschappen aan die te benoemen zijn als 'inbrekerswerktuig'. Dit was voor de agenten voldoende om de situatie te bestempelen als verdacht. Het is volgens de algemene plaatselijke verordening (APV) van Goes verboden om deze werktuigen te hebben in de 'voor de nachtrust bestemde tijd'.

De twee mannen werden aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Middelburg. Na het afleggen van een verklaring werd het tweetal in vrijheid gesteld. Ze kregen beiden een bekeuring voor het overtreden van de APV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie