Kaatje Katoen doet wereldrecordpoging luiers verschonen

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Renkumse onderneming Kaatje Katoen organiseert op zaterdag 21 april om 18.30 uur een mega luierverschoning op het Stationsplein in Amersfoort.Dit is in het kader van de wereldwijde 'Great Cloth Diaper Change' voor het gebruik van wasbare luiers.

Met deze actie wil Kaatje Katoen, gespecialiseerd in wasbare luiers, de aandacht vestigen op de voordelen van wasbare luiers. Het bedrijf hoopt hiermee ook het wereldrecord te verbreken. Het duurt 200 tot 500 jaar om één wegwerpluier te composteren. Een baby in een wegwerpluier produceert 600 kg afval per jaar.

De Great Cloth Diaper Change is een initiatief van de Amerikaanse Real Diaper Association, een non-profit organisatie voor het gebruik van wasbare luiers. Met de actie brengt de vereniging de wasbare luier in de media. Vorig jaar haalde de Great Cloth Diaper Change het Guinness Book of World Records en dit jaar wil de organisatie het nog beter doen dan de 5.023 baby's die toen verschoond werden. Vorig jaar werden op 127 locaties luiers verschoond en dit jaar is het aantal locaties gestegen naar 262.

Aanmelden kan via www.kaatjekatoen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie