Twaalf studentenhuizen strijden nog om de titel 'Studentenhuis van het Jaar 2012'

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Studentenhuis 'St. Joseph' in Amersfoort zit in de finale om de titel 'Studentenhuis van het Jaar 2012'. Het huis moet strijden tegen andere studentenhuizen in Enschede, Tilburg, Delft, Leiden, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Wageningen. De 'Studentenhuis van het Jaar' verkiezing wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd door Studenten.net.

De deelnemende huizen geven in hun profielen antwoord op vragen als 'hoeveel kratten bier gaan er per week doorheen', 'favoriete bordspel van het huis', 'is er een schoonmaakrooster aanwezig' en 'gemiddeld aantal studie-uren per week'. Studenten.net gaat de komende weken bij de huizen langs om te kijken hoe gezellig het huis is, van hoeveel producten in de koelkast de houdbaarheidsdatum is verstreken, hoe schoon de gezamenlijke badkamer is en hoe hoog de stapel afwas reikt. Het ultieme studentenhuis heeft bijvoorbeeld geen brandschone keuken, maar wel een goede drankvoorraad in huis.

Bezoekers van de website bepalen door online te stemmen wie de winnaar wordt. Foto's en video's worden bij de profielen geplaatst zodat de stemmers een nog beter beeld van de huizen krijgen. Het winnende huis gaat met alle bewoners op vakantie met Mambo Reizen naar een Europese bestemming, inclusief Ray-Ban zonnebrillen.

Vorig jaar won voor het tweede jaar op een rij een studentenhuis uit Delft de verkiezing. Dit huis, Huize Bolkhuisch, was in februari dagelijks te zien in Man bijt hond. Eind mei wordt bekend gemaakt welk huis dit jaar de titel mag dragen. Studenten.net is sinds 1997 de grootste website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment iets meer dan 339.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie