Feyenoord 'aan de bak' bij de landmacht

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De selectie van voetbalclub Feyenoord heeft zich een dag lang een peloton van de Koninklijke Landmacht gewaand. Op de Bernhardkazerne in ^Amersfoort werden de spelers van de Rotterdamse eredivisionist vandaag fysiek en mentaal uitgedaagd. Feyenoordaanvoerder Ron Vlaar toont zich een waardig militair: ,,Het is wel pittig, maar je moet gewoon een knop omzetten, en gaan." (foto: ministerie van Defensie)

De Feyenoorders waren op uitnodiging van de landmacht een dag op bezoek. Gastheer was Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif, zelf een groot Feyenoord-aanhanger. Hij sprak de spelers 's ochtends toe over leiderschap en teamvorming ter voorbereiding op en tijdens extreme omstandigheden. Ook kregen de mannen van trainer Ronald Koeman een presentatie over het revalidatieproces van een in Uruzgan gewond geraakte militair.

"Erg inspirerend", vond Koeman. "Ik zie veel parallellen tussen het werk van de krijgsmacht en het voetbal. Het is me wel duidelijk geworden dat jullie werk ook topsport is", sprak hij tot de militairen. "Ik denk dat uw ervaringen ook inspirerend werken op de jongens."

Die jongens moesten vervolgens wel even flink aan de bak. Nadat ze mochten ervaren hoe zwaar de standaard bepakking van een infanterist is, werd de selectie in tweeën gedeeld voor een fysiek en mentaal uitdagende oefening op de hindernisbaan. Daarbij lag de focus vooral op het teamwork. ,,Heel leuk om te doen", zei Ron Vlaar. De Feyenoord-aanvoerder deed dan ook als snelste zijn rondjes over de verkorte hindernisbaan.

'Ron Kanon' en zijn teamgenoten gingen na de hindernisbaan de klimtoren op en werden daarna als 'toetje' rondgereden in een CV90-infanteriegevechtsvoertuig. Vlaar was erg positief over de dag bij de landmacht. ,,Het is ook erg leerzaam", stelde de verdediger. ,,Je merkt aan de dingen die we hier doen dat het in een groep erg belangrijk is om elkaar te helpen. Alles valt en staat met samenwerking. Dat is bij de landmacht zo, maar ook in het voetbal. We worden er hier op een leuke manier weer op gewezen: je kunt het nooit alleen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie