Groots afscheid van Huisarts Wim Hartman

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Huisarts Wim Hartman nam zaterdag in het Partycentrum 't Hoogh Landt groots afscheid van zijn patiënten. Op deze middag kwamen ruim 1.100 patiënten persoonlijk hem en zijn vrouw Eveline een hand drukken om hem te bedanken voor alle zorg die hij in de afgelopen 37 jaar aan hen heeft gegeven. Het werd een bewogen receptie, waarin diverse emotionele momenten in zichtbaar waren.

Burgemeester Lucas Bolsius had een verrassing voor Hartman: de Lenaert Nicasiusspeld. Deze werd na een korte speech op zijn pak gespeld. De Lenaert Nicasiusspeld verwijst naar een Amersfoortse stadstimmerman met bijzondere inzet voor de stad en naar een heldendaad. Na afloop hiervan nam Hartman het woord en zichtbaar geëmotioneerd sprak hij zijn grote dank uit naar de burgemeester en naar alle aanwezigen. Hij bedankte hen voor hun jarenlange vertrouwen. Maar ook zijn beide assistentes waren zijn steun en toeverlaat. ,,Ik heb het ontzettend getroffen dat ik in Hoogland ben gekomen. Ik heb mij ontzettend thuis gevoeld in Hoogland en ik heb een hele goede klik met de mensen. Ik heb weinig onaangename momenten mee gemaakt en daar ben ik heel trots op. Als ik het over mocht doen, dan zou ik weer voor Hoogland kiezen. Als huisarts heb je contacten met patiënten die over vele jaren heen gaan,vanaf de geboorte tot aan het levenseinde. Bij specialisten is dat anders, hun contacten zijn vaak meer incidenteel en korter van duur.''

Verder was er tijdens deze receptie ook een filmpremière van ´Help! de dokter vertrekt' . Hartman had voor zijn afscheid een documentaire laten maken over zijn leven en hoe hij als huisarts Hoogland beleefd heeft. In deze film laat hij een terugblik zien vanuit Soest en waar hij in Hoogland actief in is geweest. Deze documentaire is gemaakt door Dick van den Berg van (A1-studio).

De praktijk is overgenomen door Edgar Rijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie