Twirls voor voedselbank

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - De Twirls hebben zaterdag eenboodschappen gehouden op winkelcentrum Emiclaer, bij Albert Heijn en C1000. Deze boodschappen zijn voor Voedsel Focus Amersfoort, de plaatselijke voedselbank. Er zijn bijna honderd verhuisdozen gevuld met een divers assortiment boodschappen, zoals paasbroden, melk, sap, jam en koffie.

De Twirls en Voedsel Focus Amersfoort zijn blij met de gulheid van de supermarktklanten. ,,Van een enkel pakje thee tot karren vol: vrijwel iedereen kocht iets voor de voedselbank. Het is echt hartverwarmend," stelde Jolijn Broekhuizen, die de coördinatie voor haar rekening had genomen, samen met Anita van Renesse. Beide Twirls beleefden een mooie dag. Anita: ,,Je weet niet van tevoren hoe mensen het oppakken, maar iedereen reageert zo lief!" In totaal waren er zaterdag op Emiclaer bijna vijftien Twirls actief voor Voedsel Focus Amersfoort. ,,De actie was ook een succes dankzij de medewerking van Citytuk, die met de roze tuktuk extra aandacht voor de Twirls wist te trekken en Flirt Design & Communication die zorgde voor flyers met boodschappenlijstje. Beide supermarkten werkten ook goed mee.''

Aan het eind van de dag namen medewerkers van Voedsel Focus Amersfoort de dozen in ontvangst. Komende week krijgen hun cliënten ieder een deel van deze boodschappen, speciaal voor Pasen.

Twirls zijn vrouwen die elkaar kennen van twitter en zich sinds 2010 op allerlei manieren inzetten voor goede doelen. In 2012 zetten zij zich op verschillende manieren in voor de Voedsel Focus Amersfoort. Ook in Gouda zijn er Twirls actief; zij zetten zich in voor Voedselbank Gouda. Meer over de Twirls op www.twirls.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie