VVZA dichter bij degradatie

25 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Met nog twee competitieduels voor de boeg lijkt degradatie voor VVZA onafwendbaar. Nog steeds bedraagt de achterstand op de concurrenten DHSC en ZSGO/WMS zes punten en is de voorsprong van de Amersfoorters op hekkensluiter CDW slechts een punt. Na de 24e speelronde kwam in die situatie geen wijziging omdat alle vier degradatiekandidaten de drie punten inleverden.

VVZA zag in de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia geen kans de winst te grijpen. Na vijf minuten opende de thuisclub wel de score. Kevin Engelman schoot de bal in de kruising van het Amsterdamse doel: 1-0. Na die treffer verzuimde VVZA de score op te voeren. De beste kans was voor Dwight Maduro maar hij treuzelde te lang.

Een kwartier na rust viel de gelijkmaker. VVZA doelman Harold Kruiskamp had geen antwoord op een lobbal van een tegenstander: 1-1. Een kwartier voor tijd raakte Jorrit Smit met zijn knie per ongeluk de kaak van zijn ploeggenoot Jeffrey van Westerlaak. Even was de VVZA'er buiten kennis. Met een hersenschudding werd de pechvogel naar het ziekenhuis vervoerd om verder te worden onderzocht. Na het oponthoud werd de wedstrijd voortgezet en door twee doelpunten in het voordeel van Zeeburgia beslist: 1-3.