Winst voor De Posthoorn

25 april 2012 om 00:00 Sport

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - De Posthoorn heeft de eigen aanhang zaterdag niet teleurgesteld. Op eigen veld brachten de Amersfoorters het duel tegen Ouderkerk tot een goed einde. Drie doelpunten in de tweede helft waren goed voor een 3-1 zege op de bezoekers.

Vier spelers (Maickey Smeele, Jochem van Koot, Leroy Baum en Ricardo Vreede) van De Posthoorn waren door schorsingen en een blessure (Vreede) niet beschikbaar voor het treffen met Ouderkerk. De thuisclub begon ook slecht aan het duel. Na de eerste 45 minuten was de stand 0-1.

In de tweede helft volgde het herstel van De Posthoorn. Peter Hazeleger werd binnen de beruchte lijnen neergelegd. De toegekende strafschop werd door Wim Schieveld benut: 1-1. Met een man meer (de veroorzaker van de penalty kreeg ook rood) had De Posthoorn daarna weinig moeite om de gasten tot opgave te dwingen. Simon Wetzel (2-1)en Peter Hoek (3-1) velden het vonnis over Ouderkerk.