VOP mag met punt niet klagen

25 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Een strafschop had VOP zaterdag nodig om na de thuisontmoeting met degradatiekandidaat Elinkwijk met een punt van het veld te kunnen stappen. Door de penalty eindigde het voor beide partijen belangrijke duel in een 1-1 remise.

Na de eerste helft (0-1) zag het er niet goed voor de Amersfoorters uit. Zonder de twee belangrijke krachten Marvin Snijders en Emile Brouwer, beiden geblesseerd, kon de nacompetitiekandidaat vooral aanvallend geen potten breken. Elinkwijk acteerde duidelijk beter dan de thuisclub. De bezoekers kwamen ook verdiend aan de leiding.Tonnie Barberlo zorgde voor een 0-1 ruststand.

In de tweede helft bood VOP de gasten beter partij. Nadat Elinkwijk, via Barberlo, een opgelegde kans had gemist, kreeg VOP de ideale kans op de gelijkmaker. Invaller Erik Westra tikte de doorgebroken Randy Nieuwenhuijs van achteren aan en dat leverde de thuisclub een strafschop op. De tien minuten eerder voor Rick Schopping ingevallen Nieuwenhuijs benutte de penalty zelf: 1-1.