CJVV haalt fors uit

18 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Op een goed moment heeft degradatiekandidaat CJVV zaterdag flink uitgehaald. Hercules werd op het sportpark Vermeerkwartier door de Amersfoorters niet gespaard: 5-1.

De nederlaag betekende voor de Utrechters dat zij volgend seizoen definitief een klasse lager moeten uitkomen. CJVV kan dat dit seizoen ook nog overkomen maar na de overtuigende winst zijn de kansen op een verlenging van het tweedeklasserschap weer toegenomen.

CJVV had tegen Hercules een droomstart want al binnen de minuut opende Wilfred Rietveld uit een vrije trap de score: 1-0. Over geluk had de thuisclub na die openingstreffer niet te klagen. De bezoekers raakten twee keer het houtwerk en moesten al na een kwartier met tien man verder. Een Utrechter had twee keer een gele kaart gekregen en moest dus met rood vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

Niettemin zagen de gasten kans de gelijkmaker te produceren: 1-1. Maar verder liet CJVV het niet komen. Op slag van rust haalde Albert Kemp doeltreffend uit: 2-1.

Drie minuten na de pauze breidde Rietveld met zijn tweede doelpunt de voorsprong uit: 3-1. Met een man minder bleef het antwoord van de hekkensluiter uit. In het slotkwartier zorgden Dylan Wienke en Joost Bruinsma voor de 5-1 eindstand.