Nieuwland na rust geklopt

18 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Maar liefst vier tegendoelpunten in de tweede helft waren zaterdag voor de voetballers van Nieuwland teveel van het goede. Zij konden daar geen enkele treffer tegenoverstellen waarmee gelijk de 0-4 nederlaag tegen IJFC was verklaard.

Een geflatteerd verlies voor de Amersfoorters die vooral voor rust zeker niet voor het hoger geklasseerde IJFC onder deden. De productie van de thuisploeg liet echter te wensen over. Dat was tegen de nummer drie op de ranglijst van de tweede klasse B het probleem, want kansen kregen Nieuwland genoeg. De beste scoringsmogelijkheid kreeg Virginio Damo na de beste aanval van de thuisclub in de eerste helft. De kopbal van de spits belandde echter op de lat.

In de tweede helft was het duel snel beslist. Binnen een kwartier scoorden de IJsselsteiners drie keer, waarna later nog een vierde doelpunt volgde: 0-4.