Punt voor Amsvorde

18 april 2012 om 00:00 Sport

ALMERE - Na de blamage (0-5) op eigen veld tegen BFC in de vorige competitieronde waren de spelers van Amsvorde zondag gebrand op een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen AS'80. De Amersfoorters stelden hun trainer Bert de Vries ook niet teleur en stapten met een verdiend punt (1-1) van het veld in Almere.

Beide ploegen speelden vol op de winst waardoor de toeschouwers een open duel zagen met overigens weinig kansen. De twee doelpunten vielen in de tweede helft. In de 66e minuut rondde AS'80 een counter succesvol af: 1-0.

Met die stand nam Amsvorde echter geen genoegen. De bezoekers zochten de aanval op. Met succes want elf minuten na de openingstreffer konden ook zij juichen. Uit een vrije trap, genomen door Peter Heuveling, belandde de bal voor de voeten van Roelof Hornstra. Hij legde het leer terug op de inkomende Joost Hoes en dat betekende de gelijkmaker: 1-1. Na dat doelpunt ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.