Hoogland herstelt zich prima

18 april 2012 om 00:00 Sport

HOOGLAND - Eersteklasser Hoogland heeft zich zondag prima hersteld van het zwakke optreden in de vorige competitieronde tegen Hercules (2-0 nederlaag). Op eigen veld kreeg VVJ, al verzekerd van deelname aan de nacompetitie, met 4-1 duidelijk klop van de Hooglanders.

Vanaf de eerste minuut zette Hoogland de tegenstander onder druk. Die taktiek pakte goed uit. Na een minuut of tien opende Mike Junger al de score uit een hoekschop van Ryan van Diermen die door een blessure het einde van de eerste helft niet haalde. De weer fitte Frank Voorwald was zijn vervanger.

Meteen na rust viel de gelijkmaker. Erwin Hermsen kreeg de bal ongelukkig tegen z'n arm. Voor de scheidsrechter was dat een strafschop die pas in de rebound werd benut: 1-1. Hoogland moest die tegenvaller even verwerken. De thuisploeg was echter voor eigen publiek gebrand op de winst. Tijmen van Middelaar gaf zijn ploeg het goede voorbeeld door in de 70e minuut raak te schieten: 2-1. VVJ had geen antwoord meer, waarna invaller Ruud Vos in de slotfase met twee rake kopballen de eindstand op 4-1 bepaalde. Door de driepunter verzekerde Hoogland zich al bijna van een hernieuwd optreden in de eerste klasse van het zondagvoetbal in het volgende seizoen.