Amsvorde kansloos

11 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Het seizoen 2011/2012 dreigt voor het altijd ambitieuze Amsvorde op een grote teleurstelling uit te draaien. De zondagvierdeklasser kan niet meer degraderen maar daar is ook alles mee gezegd. De forse nederlaag (0-5) tegen BFC was zondag de zoveelste tegenvaller voor trainer Bert de Vries en de zijnen in de bijna afgelopen competitie.

Na het sterke optreden in de uitwedstrijd die weliswaar een 4-3 nederlaag opleverde, had de oefenmeester voor de return op minstens dezelfde prestatie van zijn ploeg gerekend.,,We stond toen zelfs met 3-1 voor en speelden een van onze betere wedstrijden in dit seizoen." Daar was zondag in het thuisduel niets meer van te merken. Amsvorde was onherkenbaar en kon ook geen excuus voor de zwakke vertoning aanvoeren. ,,We zijn gewoon door het ijs gezakt, " aldus De Vries,bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van de Nimmerdor-bewoners.

Na een minuut of twaalf opende BFC al de score en vanaf dat moment liep de thuisclub achter de feiten aan. Voor rust volgde nog een tweede doelpunt van de bezoekers die na de pauze nog drie keer scoorden: 0-5.